info@style.ba
Monday, June 1, 2020
Život i stil

Sitnice koje spašavaju brak

213pregleda

Ako ste se pitale kako da povratite iskru ljubavi u dugogodišnjem odnosu sa partnerom, potrebno je da uložite baš minimalan trud…

Svaka ljubavna veza prolazi pet različitih faza, a treću će preživjeti samo najjači parovi.

Riječ je o fazi u kojoj dolazi do rutine i razočaranja, u kojoj niste više uzbuđeni oko toga što ćete svaki minut provesti zajedno. Svakodnevne obaveze, računi, posao i kućni poslovi guraju romansu u stranu, te se često osjećate kao da ste zapeli u rutini i pitate se jeste li donijeli pravu odluku.

Ipak, takav scenario se vrlo lako mogao izbjeći. Barem ako je vjerovati psihologinji iz Australije, Belindi Vilijams.

Naime, ona tvrdi kako je najjednostavnije vratiti iskru u brak ako svakodnevno obratite pažnju na tek nekoliko “mikro trenutaka”. Odnosno, Vilijams smatra kako bi svakog dana trebalo da pet minuta posvetite tome da se ponovno povežete, tokom kojih ćete partneru dati do znanja da ga i dalje volite i da vam je privlačan. Govoreći za “Kidspot”, psihologinja je otkrila jednostavnu tehniku koju predlaže svojim klijentima sa problemima u vezi ili braku, a koja se odnosi upravo na te “mikro trenutke”.

– To može biti neki prikladan obrazac pozdravljanja na dolasku i odlasku, brzi zagrljaj na hodniku, držanje za ruke dok tonete u san, iskazivanje ljubavi, izražavanje zahvalnosti ili neki sitan poklon poput čokoladice koju vaša bolja polovina najviše voli – objasnila je ona.

– Uzmite ono što možete dobiti. Iskoristite maksimum od malih stvari – zaključila je Vilijams koja smatra da je to mnogo bolja opcija nego dugotrajno planiranje velikih događaja i gestova koji se događaju samo u rijetkim trenucima.

Ostavite komentar