info@style.ba
Tuesday, March 2, 2021
Beba i mama

Vaše dijete voli bagere, a evo i zašto…

452pregleda

Svaka faza odrastanja donosi drugačije interese. Dok neke zanimaju lutke, drugi su zaluđeni dinosaurima, a treći bagerima. Godinama se smatra da je preokupacija autićima i bagerima sasvim normalna za dječake, ali oni ponekad zanimaju i djevojčice.

Ako vam nije jasno zbog čega vaše dijete toliko zanimaju žuti bageri i bez riječi gleda crtić Bob graditelj, nauka ima odgovor koji je puno kompleksniji nego što očekujete.

Naime, za djecu ti strojevi predstavljaju nešto snažno.

“Mališanima, djeci predškolske dobi, bageri se doimaju većima od života. To su za njih strojevi kojima rukuju superheroji, a kada se njima igraju imaju osjećaj da kontroliraju nešto veliko i snažno”, pojasnila je za Romper edukatorica Crystal Paschal.

 Stranica Parenting Science pojašnjava da fascinacija gradnjom i inženjerstvom kod djece može biti vrlo korisna jer nudi izvrsne mogućnosti učenja, piše Index.hr.

“Bageri se bave ravnotežom i otkrivanjem. Kopači strojevi se koriste i u vrtlarstvu pa tako daju djeci mogućnost da otkriju misterije koji se kriju ispod površine i pokreću njihov mozak”, smatraju znanstvenici sa Sveučilišta Michigan State.

Zato na bagere i druge strojeve kojima je vaše dijete opsjednuto morate gledati kao na nešto što je puno više od puke fascinacije. Oni su instrument učenja i poticanja mašte.

Ostavite komentar