info@style.ba
Tuesday, August 3, 2021
Zdravlje i ljepota

Otkrivena tajna vitkih Francuskinja: Ovo su pravila kojih se uvijek drže kada je izgled u pitanju

615pregleda

Za njih je ženstvenost ideal ljepote, a nedostaci se smatraju karakteristikama koje ih izdvajaju iz mase, ali ne kriju da dosta vremena provode u njegovanju kože, kose i tijela. Ove rituale njege strogo poštuju:

Masaža lica

Dok je ostatak svijeta poludio za novim trendovima podmlađivanja koji zahtijevaju odlazak pod nož, Francuskinje i dalje vjeruju u tradicionalni način očuvanja mladolikog izgleda.

Masaža lica je ono što one rade svakodnevno kako bi tonus mišića ostao zategnut. Za ovaj tretman vam nisu potrebni nikakvi skupi tretmani, već se izvodi tako što se kružnim pokretima prstiju masira lice čime se podstiče cirkulacija i aktiviraju mišići: “Masažom se podstiče cirkulacija, pa se tako regenerišu ćelije kože, a ona postaje blistavija i izgleda mlađe”, kaže Hulijen Ričvil, dermatolog.

Suptilni hirurški zahvati

Ako i odluče da odu kod plastičnog hirurga, onda su vrlo umjerene i svi zahvati se rade sa ukusom. One nemaju ništa protiv sitnih korekcija, ali ukoliko su urađene bez pretjerivanja. Francuskinje nikada ne podliježu aktuelnim trendovima, već se vode onim što je estetski lijepo i što pristaje njihovom licu.

Ipak, ovi zahvati su posljednja opcija za koju se odlučuju. One prije svega posjećuju redovno dermaologe i njeguju kožu kremama. Ako njih pitate, radije će izdvojit novac za kvalitetnu kremu nego za šminku. Prirodni i njegovani izgled je za njih imperativ.

Vitkost je prestiž kojem teže

Ne padaju na aktuelne trendove gdje se izražene obline smatraju privlačnim. Takav izgled ne smatraju prefinjenim, one teže vitkom izgledu.

Iako ste vjerovatno pomislili da su stalno na rigoroznim dijetama, varate se. Tajna njihovog vitkog izgleda leži u konzumiranju nekoliko manjih porcija u toku dana. Ne odriču se ničega, ali se trude da imaju tri glavna obroka i dvije užine.

Nisu im strane ni masaže kojima se eliminiše celulit, jer one vole da istaknu vitke noge. Neki od najboljih kozmetičkih salona se nalaze upravo u Francuskoj.

Ostavite komentar