info@style.ba
Monday, January 24, 2022
Beba i mamaPR

Koliko znate o snu vaše bebe?

1.15-hilj.pregleda

Rituali pred spavanje puni ljubavi i pelene dobrog kvaliteta mogu pomoći vašem djetetu da spava čitavu noć, bez prekida…

Razgledanje, slušanje, prvi osmijeh, nesigurno stajanje, puzanje, pokušaji hodanja, izgovor prvih riječi – vaša beba otkriva svijet oko sebe od prvog dana, neprestano učeći nove stvari i rastući pomalo iz dana u dan.

Sigurni smo da je ponekad čak i vama teško povjerovati koliko se brzo sve događa! Vaše dijete sva ta uzbudljiva iskustva obrađuje tokom noći. Zato nije ni čudo što je bebama potrebno tako mnogo sna! Kvalitetan san izuzetno je važan za razvoj i odmor vaše bebe. Vaša blizina, nježni dodiri i mirno okruženje će pomoći bebi da se osjeti sigurno, zaštićeno i da mirno zaspi. Ugodna temperatura u sobi, rituali pred spavanje puni ljubavi i pelene dobrog kvaliteta mogu pomoći vašem djetetu da spava čitavu noć, bez prekida, i skupi snagu za još jedan veseo dan, ispunjen brojnim aktivnostima.

„Bebama su potrebni rituali pred spavanje. Svaka porodica može osmisliti vlastite rituale, kao što je pjevanje uspavanki, slušanje određene muzike ili čitanje naglas. Najvažnije je da taj ritual koristite isključivo za uspavljivanje vaše bebe, jer u suprotnom neće imati efekta“, tvrdi dr. Thomas Erler, njemački pedijatar i specijalista za medicinu spavanja.

Zato, postarajte se da se beba dobro naspava tokom noći. Bebe imaju drugačije potrebe za snom nego mi, odrasli.

Da li ste znali da…

… odmorne bebe spavaju bolje nego premorene?

Kratko spavanje tokom dana može pomoći vašem djetetu da bolje spava tokom noći.

… bebe ispuštaju neobične zvuke dok tonu u san.

Nemojte se plašiti. Vaše malo čedo može mirnije da se uspava ukoliko ga nježno milujete.

… mnoge bebe spavaju bolje uz zvuke u pozadini?

Bebe se mogu opustiti i umiriti uz jednolične zvuke kućanskih aparata, poput mašine za pranje veša i usisivača.

Želimo da se vaša beba dobro naspava tokom noći poslije svih novih iskustava doživljenih tokom dana, a i da se vi opustite.

Nove Pampers Active Baby pelene su dvostruko ojačane, sigurnosni otvori za noge bolje štite od propuštanja*, pružajući bebi priliku da bude do 12 sati u suhoj peleni, a porodici da provede mirne noći.

Ostavite komentar