info@style.ba
Sunday, March 26, 2023
pixabay.com
Fitness i hrana

Pet ideja uz koje je lakše ispiti osam čaša vode dnevno

237pregleda

Ljudskom tijelu je voda je prijeko potrebna, a dehidracija je jedna od najčešćih pojava kod odraslih osoba. Kada je tijelo žedno, ono radi usporeno, a koža postaje suha i beživotna. Želite li steći naviku ispijanja osam čaša vode dnevno, isprobajte ove trikove koji doista pomažu.

1. Dajte joj okusa

Mnogima je voda najdosadnija i najbljutavija tekućina te radije posežu za slatkim sokovima. Kako biste izbjegli nepotreban unos šećera i zavoljeli vodu, dajte joj malo okusa.

U staklenu bocu šireg grla ubacite nekoliko listića svježe metvice, kriške limuna i kriške naranče te je spremite u hladnjak. Vitaminska voda je ukusna i zdrava.

Vodu ne pijte dok stojite, evo i zašto…

2. Iskoristite moć pametnog telefona

Vjerovali ili ne, na mobitel možete instalirati veliki broj besplatnih aplikacija napravljenih samo za ovu situaciju. Riječ je o podsjetniku koji će vas upozoriti kako je vrijeme da popijete vode. Iako zvuči neobično, ovakve aplikacije vrlo su korisne.

Flaširana voda jedna od najvećih prevara stoljeća?

3. Nabavite lijepu bočicu

Tijekom dana stalno smo u nekoj strci i gužvi te zbog toga zaboravljamo na potrebu za tekućinom, što se potom odražava negativno na naše tijelo. Nabavite lijepu bočicu za vodu koju ćete stalno imati uz sebe. Stavite je u torbu i nosite sa sobom svugdje. Kada ste na radnom mjestu, smjestite je na radni stol kako bi vam stalno bila pod rukom.

Često osjećate žeđ iako pijete dovoljno vode? Ovo mogu da budu razlozi

4. Neka vam voda postane predjelo

Ovaj trik doista djeluje. Osim što ćete steći naviku ispijanja vode, pomoći će vam kod mršavljenja jer ćete smanjiti osjećaj gladi i time jesti manje. Prije bilo kojeg obroka, a to vrijedi i za grickalice između obroka, popijte barem pola čaše do čašu vode. Neka vam ovaj trik pređe u naviku.

Da li je tuširanje vrućom vodom ispravno

5. Pratite koliko ste popili

Ako vam ispijanje vode predstavlja pravu muku, napravite plan. Izračunajte koliko vode stane u vašu bočicu te napravite kalkulaciju koliko bočica vode trebate popiti tijekom cijelog dana. Primjerice, ako u vašu bočicu stane pola litre vode, cilj neka vam bude popiti tri bočice tijekom cijelog dana, prenosi zadovoljna.hr.

Ostavite komentar