info@style.ba
Sunday, March 26, 2023
pixabay.com
Zdravlje i ljepota

Da li kosu zaista treba prati dva puta?

228pregleda

Kosa vam se brzo masti, samo dan ili dva nakon pranja? Ako je tako, vjerojatno kosu perete često, možda i svakodnevno, kako biste riješili taj problem.

Četiri domaća načina za posvjetljivanje plave kose

Odgovor na vaš problem mogao bi se kriti u jednostavnom triku: Zapjeniti, isprati, ponoviti.

Ponavljanje je ključno jer, kako se pokazalo, pranje kose dvaput može biti dobro za nju! Iako svaki tip kose ima različite potrebe i ova tehnika nije za svakoga, postoje značajne prednosti kod ovakvog pranja kose, piše N1info

Nauka objašnjava kako da spriječite ćelavost

Prema frizeru Salu Salcedu, dvostruko šamponiranje može spriječiti brzo mašćenje vaše kose.

“Šamponiranje kose dva puta je korisno jer omogućuje pravilno čišćenje i daje vam dulje vrijeme s čistim vlasištem i izbjegavate problem masne kose”, rekao je Salcedo. “Također vas sprečava da pretjerano perete kosu, što je pogreška koju čini većina žena.”

To je zato što prvo šamponiranje razgrađuje masnoću u kosi, a drugo šamponiranje potpuno i temeljito pere kosu. Dakle, umjesto da perete kosu svaki dan, operite je dva puta pod tušem kako biste mogli dulje izdržati do ponovnog pranja.

I kosa može da boli, evo i zašto…

I ako imate teksturiranu kosu, još uvijek možete imati koristi od ovakvog načina pranja, osobito ako kosu perete samo jednom tjedno i koristite mnogo proizvoda za kosu. Jedno nanošenje šampona trebalo bi biti dovoljno za one s izrazito suhom kosom ili one kojima se kosa ne masti previše.

Upamtite, svatko je drugačiji pa ono što je dobro za nekog možda neće koristiti nekom drugom. Ali, kad sljedeći put budete prali kosu, pokušajte i vidite koliko će vam ovakav način pranja osvježiti kosu.

Ostavite komentar